ADRESA

Lujerului, Militari
Bucuresti, Sector 6

TELEFON

0799976038

Dependenta noastra- de zi cu zi

In ultima perioada tot mai multe dependente pot fi observate in jurul nostru si toata lumea cunoaste ce inseamna dependenta de droguri sau de alcool si tutun.

Dar exista si dependente aparent nesemnificative sau firesti dar care au un impact aparte in viata individului si a relatiei lui cu cei din jur mai ales cand totul este dus la extrem.

Vobesc deci despre dependente precum…dependenta de cumparaturi/ shopping, dependenta de munca /workaholismul , dependenta de ciocolata sau dulciuri, de partener sau de o persoana anume, dependenta de telefon, televizor sau de facebook , dependenta de un obiect anume etc

Psihoterapeut Bucuresti te ajuta sa intelegi care este semnificatia acestor dependente in viata ta si ce anume suplinesc ele. Cum te „pacalesc” ele sa le fii suporter si de ce anume ajungi sa nu te mai poti desparti de ele.

Daca vrei sa ai o viata mai implinita si mai cu sens a venit momentul sa decizi sa faci lucrurile constient si nu complusiv, automat, ca mai apoi sa le regreti sau sa iti faci rau singur/a.

Preocuparea permanenta pentru ceva ce aparent ofera satisfactie este asociata cu scaderea gradului de auto-control dar si sentimentul ca totul in jur scapa de sub control daca acea „nevoie” nu este satisfacuta pe loc.

Cand e vorba despre dependenta de munca de exemplu cineva ar putea spune …dar ce e rau in a munci foarte mult timp? castigi mai mult si esti vazut mai bine profesional. Sau referitor la consumul compulsiv de dulciuri ai putea sa te intrebi care ar fi problema pentru o persoana care nu asimileaza si isi permite sa isi cumpere zilnic? De asta aici vorbim de capcane mari.. pentru ca aparent totul e legal, permis, nu deranjeaza pe nimeni etc.

Dar in realitate cum stau lucrurile? Daca dependentul de munca este dat afara de la serviciu? Sau daca uita sau ignora complet orice aspect esential al vietii sale cum ar fi propria sanatate pentru a fi „cel mai bun”? Sau daca dependentul de dulciuri afla ca sanatatea ii e pusa in pericol la un moment dat?

Psihoterapeut Bucuresti te ajuta sa faci diferenta dintre micile placeri ale vietii si dependentele ascunse.

Va urez succes!